H ποιότητα HiPP

Με βάση την αγνότητα

Οι παιδικές τροφές HiPP είναι φτιαγμένες μόνο με τα πιο αγνά υλικά της φύσης, γι’ αυτό και έχουν τεθεί αυστηροί και συγκεκριμένοι όροι παραγωγής στα συμβόλαια με τους βιολογικούς παραγωγούς συνεργάτες της. Μόνο τα εδάφη που πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την HiPP χρησιμοποιούνται ως εδάφη καλλιέργειας των πρώτων υλών για τα προϊόντα της. Για παράδειγμα επιλέγονται μόνο χωράφια και περιβόλια με οπωροφόρα δέντρα που βρίσκονται αρκετά μακριά από βιομηχανικές περιοχές και αυτοκινητόδρομους. Επίσης οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της HiPP βρίσκονται συνεχώς κοντά στους αγρότες: από το φύτεμα των σπόρων μέχρι και τη συγκομιδή τους, δουλεύουν σκληρά μαζί τους, επιβλέποντας τις καλλιέργειες. Έτσι η HiPP εγγυάται για την απόλυτη ασφάλεια τόσο των προϊόντων της όσο και του περιβάλλοντος.

Οικολογικά εδάφη για βοσκή εγγυώνται την υψηλή ποιότητα κρέατος και γάλακτος.

Καλλιεργημένα φυσικά και με φροντίδα

Ακόμη και οι σπόροι που επιλέγονται πληρούν αυστηρά κριτήρια. Μόνο οι μη επεξεργασμένοι σπόροι, δηλαδή σπόροι στους οποίους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικές ουσίες, επιτρέπεται να καλλιεργηθούν κοντά στα χωράφια που χρησιμοποιεί η HiPP. Η χρήση συνθετικών και χημικών spray δεν επιτρέπεται στις βιολογικές της καλλιέργειες. Τα αγριόχορτα συλλέγονται μόνο με φυσικές μεθόδους : μηχανικά ή με τα χέρια. Ο έλεγχος των παρασίτων γίνεται κι αυτός με φυσικό τρόπο. Για παράδειγμα, δημιουργούνται φωλιές για τα πουλιά, τα οποία είναι ο φυσικός εχθρός των παρασίτων. Ακόμη και τα εξωτικά φρούτα, όπως οι μπανάνες από την Κόστα Ρίκα, καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους χωρίς τη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα την προστασία των τροπικών δασών. Πρώτης προτεραιότητας είναι και η ασφάλεια του κρέατος που χρησιμοποιείται στις παιδικές τροφές της HiPP. Γι’ αυτό και εμμένει τα μικρά μοσχαράκια και οι αγελάδες να αναπαράγονται φυσιολογικά και να τρέφονται με τροφές κατάλληλες για το είδος τους και χωρίς την χρήση διεγερτικών και συνθετικών ουσιών, κάτι που επιτυγχάνεται με συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους. Η φυσική βοσκή όπως η φύση τους υποδηλώνει-βοηθά στην αντίσταση των ζώων σε αρρώστιες και γενικά στην καλή τους υγεία. Τέλος, η ταυτοποίηση με ειδική σήμανση στα ζώα που εκτρέφονται για λογαριασμό της HiPP δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να ανιχνεύεται εύκολα οποιαδήποτε στιγμή η προέλευση του κρέατος.

Υποστηρίζουμε το φυσικό έλεγχο των παρασίτων φτιάχνοντας φωλιές για τα πουλιά.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα εργαστήρια της HiPP

Ο αυστηρός έλεγχος της HiPP ξεκινά από τους σπόρους που χρησιμοποιούνται καθώς και την επιλογή της γης που αυτοί καλλιεργούνται. Οι πρώτες αναλύσεις ξεκινούν από το στάδιο που οι αγρότες θερίζουν και μαζεύουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Από τα αρχικά κιόλας στάδια της παραγωγής, ελέγχονται για ίχνη επιβλαβών ουσιών. Άλλωστε ο νόμος επιβάλλει πολύ αυστηρά κριτήρια όσον αφορά την ποιότητα στις παιδικές τροφές.
Οι προδιαγραφές βιολογικής πιστοποίησης της HiPP δεν πληρούν μόνο τα κριτήρια που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά καλύπτουν και μια σειρά επιπλέον ελέγχων που η ίδια έχει καθιερώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι πραγματοποιούνται 260 έλεγχοι, σε όλη τη φάση της παραγωγικής διαδικασίας, από την επιλογή της γης μέχρι και το τελικό προϊόν. Χάρη στον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει το εργαστήριο της HiPP (είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης), οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων της, ελέγχονται για περισσότερες από 1.200 ουσίες.

Σκληρή χειρωνακτική εργασία σε συνδυασμό με υψηλή τεχνολογία

Οι σωστοί κανόνες υγιεινής που ακολουθεί όλο το προσωπικό της HiPP αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την άρτια παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας. Οι παραγωγικές μονάδες της HiPP είναι από τις πιο εξελιγμένες στην Ευρώπη. Παρά τα υψηλά κριτήρια ασφάλειας που τηρούνται, μεγάλο μέρος της εργασίας πραγματοποιείται χειρωνακτικά και συμπεριλαμβάνει εξονυχιστικό και προσεχτικό έλεγχο κάθε φρούτου ή λαχανικού.
Τα προϊόντα HiPP διατίθενται από τα φαρμακεία